Selecteer een pagina

RUIK, PROEF, SMAAK EN BEWONDER

Met zijn uniek en kruidig karakter roept Steam Gin Spiced herinneringen op aan de oervlaamse keuken van voorbije generaties. Evenwichtige toetsen van laurier, brandnetel, citroentijm en rabarber zorgen voor een vol smaakcomplex met speelse prikjes van pepers en kardemom. De toevoeging van Moro, een donkergekleurde bloedsinaasappel die op de vulkanische gronden van Sicilië wordt geteeld, zorgt voor verfrissing en aciditeit. Het artisanale basisdistillaat wordt in een authentieke 19de- eeuwse stoomstookinstallatie gestookt van puur graan dat in open lucht wordtgefermenteerd op de enige overgebleven landbouwstokerij in Vlaanderen.

Ons Verhaal

De aparte smaakbeleving en finesse van Steam Gin zijn het resultaat van een unieke en gedreven samenwerking tussen Small Distillery en de stokerijen Van Damme (Balegem) en VdS (Aalst). Passie, authenticiteit en vakmanschap werden aangewend om korrels graan te veranderen in een fles vol smaken en sensaties

World Gin Awards

Op de prestigieuze World Gin Awards 2019 die in Londen werden uitgereikt, werd Steam Gin door meer dan 100 professionals uit de gin-industrie uitgeroepen tot Beste Belgische Hedendaagse Gin. Met deze titel van categoriewinnaar liet Steam Gin een gouden, een zilveren en drie bronzen medaillewinnaars ver achter zich. De jury loofde onder meer de fijne textuur en het overtuigende citrusaroma. Deze bekroning plaatst Steam Gin in het rijtje van de 27 beste hedendaagse gins van de wereld.

International Wine and Spirit Competition

Nadat de Steam Gin in 2019 een gouden medaille wegkaapte op The International Wine & Spirits Competition, kreeg Steam Gin Spiced in 2020 een zilveren medaille in de categorie Contemporary Distilled Dry Gin met een score van 93/100. Met deze onderscheiding werd Steam Gin Spiced de hoogste geklasseerde Belgische Gin en de derde hoogst geklasseerde gin van de Benelux.

SMALL DISTILLERY EN GESMAAKTE PASSIE

Het verhaal vangt aan bij Small Distillery (Lu Putteman en Kurt De Smet). Beiden kunnen zich beroepen op een jarenlange ervaring in de horeca en het verzorgen van diverse proeverijen. Door hun sterke interesse in smaken, proeven en het beter maken van recepturen bedachten zij voor meer dan honderd verschillende gins de ideale samenstelling voor de perfecte Gin-Tonic bereiding. Artisanale experimenten met extracties en maceraties van vruchten en kruiden brachten hen stapvoets naar de basis van Steam Gin.

STOKERIJ VAN DAMME, EEN VAT VOL AUTHENTICITEIT

Het basis distillaat en tevens het hart van Steam Gin is afkomstig van de oude landbouwstokerij Van Damme te Balegem. Het graan wordt geteeld en gemalen op de boerderij en de alcohol wordt gestookt binnen de muren van de hoeve. De originele stookinstallatie, daterend van 1862, wordt aangedreven door een stoommachine die draait op kolen. Van Damme is een van de laatste “warme landbouwstokerijen”. Het gebruik van de ambachtelijke 19de-eeuwse methodes zorgt voor het authentieke karakter en de volle smaak van Steam Gin.

STOKERIJ VAN DER SCHUEREN EN GEDREVEN VAKMANSCHAP

Stokerij VdS te Aalst kan zich beroepen op een zeer vakkundig opgebouwde ervaring in het stoken van likeuren en dit sedert 1928. Men gaat prat op zijn ambachtelijke manier van werken geheel volgens de aloude tradities. VdS produceert op kleine schaal met een streng oog voor kwaliteit. Hier vindt Steam Gin zijn finale blend en botteling.

Recepten

STEAM GIN & SCHWEPPES PREMIUM MIXER ORIGINAL TONIC

STEAM + SINAASAPPELZESTE

Zoet en zacht met volle en kruidige accenten. Steam Gin op de meest toegankelijke wijze

STEAM + CITROENZESTE

Heel fris met krachtige citrusaccenten. Steam Gin op een verfrissende manier.

STEAM + LIMOENZESTE

Exotisch en fris maar zeer soepel en mild. Steam Gin met exotische frisheid.

STEAM + ROZE POMPELMOESZESTE

Zacht met een heerlijk bittertje. Steam Gin met een volle fluwelen body.
STEAM GIN & SCHWEPPES HIBISCUS TONIC

STEAM + ROZE POMPELMOESSCHIJF

Subtiele bitterheid. Steam Gin zacht, floraal en fruitig.
STEAM GIN & SCHWEPPES GINGER ALE TONIC

STEAM + LIMOENSCHIJF

Zoet en zacht. Steam Gin subtiel, zoet geserveerd.

Contact

Telefoon

+32 475 927 985