Selecteer een pagina

RUIK, PROEF, SMAAK EN BEWONDER

Het artisanale basisdistillaat afkomstig van een 19de-eeuwse stookinstallatie aangedreven door stoom zorgt voor een volle en intense smaak. De fermentatie in open lucht draagt bij tot het unieke karakter van deze gin. Het evenwichtige gebruik van verschillende met zorg geselecteerde kruiden en de perfecte balans met de citrus-achtigen brengen specifieke accenten in geur en smaak.
De lindebloesem, korenbloem en kweepeer komen rechtstreeks van het erf van de boerderij. Korianderzaad, kardemom, een mengeling van pepers maken het pallet compleet. Steam is een soepele gin met verschillende smaaksensaties en een heerlijk lange en subtiele afdronk.

Ons Verhaal

De aparte smaakbeleving en finesse van Steam Gin zijn het resultaat van een unieke en gedreven samenwerking tussen Small Distillery en de stokerijen Van Damme (Balegem) en VdS (Aalst). Passie, authenticiteit en vakmanschap werden aangewend om korrels graan te veranderen in een fles vol smaken en sensaties

SMALL DISTILLERY EN GESMAAKTE PASSIE

Het verhaal vangt aan bij Small Distillery (Lu Putteman en Kurt De Smet). Beiden kunnen zich beroepen op een jarenlange ervaring in de horeca en het verzorgen van diverse proeverijen. Door hun sterke interesse in smaken, proeven en het beter maken van recepturen bedachten zij voor meer dan honderd verschillende gins de ideale samenstelling voor de perfecte Gin-Tonic bereiding. Artisanale experimenten met extracties en maceraties van vruchten en kruiden brachten hen stapvoets naar de basis van Steam Gin.

STOKERIJ VAN DAMME, EEN VAT VOL AUTHENTICITEIT

Het basis distillaat en tevens het hart van Steam Gin is afkomstig van de oude landbouwstokerij Van Damme te Balegem. Het graan wordt geteeld en gemalen op de boerderij en de alcohol wordt gestookt binnen de muren van de hoeve. De originele stookinstallatie, daterend van 1862, wordt aangedreven door een stoommachine die draait op kolen. Van Damme is een van de laatste “warme landbouwstokerijen”. Het gebruik van de ambachtelijke 19de-eeuwse methodes zorgt voor het authentieke karakter en de volle smaak van Steam Gin.

STOKERIJ VAN DER SCHUEREN EN GEDREVEN VAKMANSCHAP

Stokerij VdS te Aalst kan zich beroepen op een zeer vakkundig opgebouwde ervaring in het stoken van likeuren en dit sedert 1928. Men gaat prat op zijn ambachtelijke manier van werken geheel volgens de aloude tradities. VdS produceert op kleine schaal met een streng oog voor kwaliteit. Hier vindt Steam Gin zijn finale blend en botteling.

Ontdek onze Gin

Contact

Telefoon

+32 475 927 985